DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

BİTCOİN

2147198฿%0.00118

ETHEREUM

86679Ξ%3.69119

a

“Eşitlik Elçileri” Aranıyor

Kadın Öz Savunma Akademisi, ALDA ve Daktilo 1984 Derneği iş birliğiyle, Avrupa Birliği destekli WE ACT Projesi kapsamında “Eşitlik için Ses Ver” projesine katılacak genç kadınları arıyor. İstanbul’da ikamet eden, 18-25 yaş arası genç kadınların başvurabileceği projede, toplumsal cinsiyet eşitliği ve dijital aktivizm alanında eğitimler verilecek. Katılımcılar, dijital kürsü oturumlarında toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadeleye yönelik çalışmalar yapacak ve proje sonunda “Eşitlik Elçisi” sertifikası almaya hak kazanacak.

Kadın Öz Savunma Akademisi, ALDA ve Daktilo 1984 Derneği iş birliğiyle, Avrupa Birliği tarafından desteklenen WE ACT projesi kapsamında “Eşitlik için Ses Ver” projesi hayata geçiriliyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve dijital aktivizme ilgi duyan 18-25 yaş arası genç kadınların katılımına açık olan projeye, başvuru süreci başladı. Proje, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu eşitsizlikten doğan şiddet türlerine karşı mücadelede genç kadınları güçlendirmeyi hedefliyor.

Projede yer almak isteyen katılımcılar, toplumsal cinsiyet eşitliği, dijital aktivizm, medya, hukuk, eğitim, siyaset ve sanat alanlarında çalışma grupları ile birlikte çalışarak farkındalık yaratma imkânı bulacaklar. Program sonunda “Eşitlik Elçisi” sertifikası alacak olan katılımcılar, dijital kürsü oturumlarında alanında uzman isimlerle bir araya gelerek toplumsal cinsiyet eşitliği konularında politika önerileri geliştirecekler.

Programın başlangıç tarihi 7 Ekim 2024 olarak belirlenirken, başvurular 30 Ekim Pazartesi günü saat 23:59’a kadar alınacak. İstanbul’da ikamet eden ve bu alanda fark yaratmak isteyen genç kadınlar, başvuru linkine Kadın Öz Savunma Akademisi’nin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilir.

Başvuru Kriterleri:

  • 18-25 yaş arası
  • İstanbul’da yaşayan
  • Eğitim gören veya eğitimine ara vermiş
  • Beyanı kadın olan
  • Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve dijital aktivizme ilgi duyan

Son başvuru tarihi: 30 Ekim 2024

Daha eşit ve adil bir dünya için genç kadınlar harekete geçiyor!

Eşitlik Elçileri Başvuru Formu

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Avrupa Dijital Kimlik ve Güven Ekosistemi Başvuru Süresi Uzatıldı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla