DOLAR

34,1026$% 0.24

EURO

38,1457% 0.1

STERLİN

45,5889£% 0.48

GRAM ALTIN

2.874,39%1,62

BİTCOİN

2156876฿%0.60953

ETHEREUM

87126Ξ%3.5581

a

Kızılay Yükseköğrenim Burs Başvuruları Başladı

Kızılay, insani yardım, afet ve toplum sağlığı gibi çeşitli alanlarda öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerine yönelik burs programlarını duyurdu. Türkiye’de eğitim gören T.C. vatandaşı olan ve belirli kriterleri karşılayan öğrenciler, Kızılay Burs Yönetim Sistemi (KBYS) üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvuru süreci, başvuruların incelenmesi, video mülakat ve son değerlendirmelerle tamamlanacak.

Kızılay, insani yardım, afet, toplum sağlığı gibi faaliyet alanlarıyla uyumlu bölümlerde öğrenim gören öğrencilere burs desteği sağlamak amacıyla “Kızılay Ön Lisans Alan Burs Programı” ve “Kızılay Lisans Alan Burs Programı” başvurularını başlattı. Ayrıca, diğer bölümlerde öğrenim gören öğrenciler de “Kızılay Ön Lisans Burs Programı” ve “Kızılay Lisans Burs Programı” ile desteklenebilecek.

Başvuru Şartları:

  • T.C. vatandaşı ve Türkiye’de öğrenim görüyor olmak
  • 30 yaşından gün almamış olmak
  • Yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası ve sabıka kaydı olmamak
  • Örgün öğretimde eğitim alıyor olmak
  • Ara sınıflar için genel not ortalamasının en az 2,50 olması ve son iki dönemde 3 dersten fazla başarısız dersin olmaması
  • Devlet üniversitesi veya %100 burslu vakıf üniversitesinde eğitim görmek
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs/kredi almıyor olmak

Başvuru ve Seçim Süreci:
Adaylar, Kızılay Burs Yönetim Sistemi (KBYS) üzerinden üyelik oluşturarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru formu doldurulduktan sonra, sistem kişi başı gelir, yetim, engelli gibi bilgileri değerlendirir ve uygun adaylar bilgilendirilir. Belgeler sisteme yüklendikten sonra, uygun görülen adaylar video mülakat aşamasına geçer. Mülakat sonrasında başarılı bulunan öğrenciler burs hakkı kazanır ve yükümlülüklerini onaylar.

Başvuru Formu için Tıklayın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Vehbi Koç Vakfı Burs Başvuruları Başladı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla