DOLAR

34,0432$% 0.06

EURO

37,9368% 0.18

STERLİN

45,0255£% 0.2

GRAM ALTIN

2.814,52%-0,36

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

AB ve Avrupa Konseyi, Türkiye’de Kadınların Güçlendirilmesi İçin Sivil Toplumu Destekliyor

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi, "Türkiye'de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi" projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarına hibe desteği sağlıyor. Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği (İMDAT) ve Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği (ASAM) bu hibelerden faydalanacak. Proje, hassas durumdaki kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesini, hukuk okuryazarlıklarının artırılmasını ve adalete erişimlerinin önündeki engellerin kaldırılmasını hedefliyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi, Türkiye’de kadınların güçlendirilmesi amacıyla sivil toplum kuruluşlarını desteklemeye devam ediyor. “Türkiye’de Kadınların Adalete Erişiminin Desteklenmesi” başlıklı ortak proje, bir hibe programı aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Bu kapsamda, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği (İMDAT) ve Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği (ASAM) olmak üzere üç sivil toplum kuruluşuna hibe verilmiştir.

Bu sivil toplum kuruluşları, Türkiye’de hassas durumdaki kadın ve kız çocuklarına doğrudan fayda sağlayacak çeşitli faaliyetler yürüteceklerdir. Proje kapsamında, belediye çalışanlarına ve hukuk profesyonellerine kapasite geliştirme desteği sağlanacak, kadınlar ve kız çocukları hukuk okuryazarlıkları artırılarak güçlendirilecek ve kadınların adalete erişiminin önündeki engeller konusunda toplumun farkındalığı artırılacaktır. Bu önemli konuları ele alan tüm çalışmalar, Türkiye’deki kadınlar ve kız çocukları için daha adil ve eşitlikçi bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır.

Proje kapsamında, 18 Temmuz 2024 tarihinde, hibe yararlanıcılarını kural ve prosedürler hakkında bilgilendirmek üzere bir toplantı düzenlenmiştir. Bu toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının projelerini en etkili şekilde nasıl yürütebileceklerine dair bilgiler paylaşılmıştır.

“Batı Balkanlar ve Türkiye için Yatay Destek Programı” başlıklı ortak programın bir parçası olan bu proje, kadınlar için adli yardım hizmetlerinin erişilebilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına, sivil toplum da dâhil olmak üzere kilit paydaşların desteklenmesine ve Türkiye’deki kadınlar arasında hukuki farkındalığın ve hukuk okuryazarlığının artırılmasına katkı sunmaktadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İstanbul Onur Yürüyüşü’nde Keyfi Gözaltı ve Kötü Muamele İddiaları

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla