DOLAR

34,0863$% 0.16

EURO

38,0833% 0

STERLİN

45,3764£% 0.04

GRAM ALTIN

2.833,42%0,17

BİTCOİN

2145986฿%4.33359

ETHEREUM

84043Ξ%5.53798

a

2023 UNDP Finansman Pencereleri Yıllık Raporu

UNDP Finansman Pencereleri, 2023 yılında esnek tematik fonlar aracılığıyla 119 ülke ve bölgede sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada kritik destek sağladı. Bu fonlar, 112 milyon ABD doları üzerinde kaynak ile çok boyutlu yoksullukla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi, hesap verebilir ve kapsayıcı yönetişimin güçlendirilmesi, krizlere ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığın artırılması gibi alanlarda önemli projeleri finanse etti. Desteklerin %35'i kırılgan bölgelerde ve %30'u en az gelişmiş ülkelerde yatırım yapıldı.


Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 2022-2025 Stratejik Planı’nın orta noktasına ulaştığımız 2023 yılında, Finansman Pencereleri aracılığıyla sürdürülebilir kalkınma hedeflerine doğru önemli adımlar atmaya devam etti. UNDP, değişen küresel bağlamda esnek ve tematik olmayan çekirdek dışı fonlamanın birincil aracı olan Finansman Pencereleri ile sürdürülebilir kalkınma kazanımlarını ilerletmeyi başardı.

2023 yılı, artan çatışmalar ve krizler, iklim değişikliğinin etkileri, genişleyen eşitsizlikler ve büyüyen sosyal gerginlikler ile dolu bir yıl oldu. Bu zorluklar karşısında UNDP Finansman Pencereleri, dünyanın dört bir yanındaki ülkelere kritik destek sağlayarak, kesişen kalkınma sorunlarını ele almalarına ve dönüşümsel değişimi tetiklemelerine yardımcı oldu. Bu raporda yer alan sonuçlar ve hikayeler, sahadaki etkimizi ve öğrendiğimiz değerli dersleri gözler önüne sermektedir.

Ortaklarımızla birlikte, Finansman Pencereleri 2023 yılında 119 ülke ve bölgede çok boyutlu yoksullukla mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi, hesap verebilir ve kapsayıcı yönetişimin güçlendirilmesi ve krizlere ve iklim değişikliğine karşı dayanıklılığın artırılması için 112 milyon ABD doları üzerinde kaynak sağladı. Bu kaynakların %35’i kırılgan bağlamlarda ve %30’u en az gelişmiş ülkelerde yatırım yapıldı. Dijitalleşme ve yenilikçi çözümler, 22 BM örgütü, program ülkeleri hükümetleri, sivil toplum, özel sektör, akademi, uluslararası finans kurumları ve diğer ortaklarla iş birliği içinde 30’dan fazla ülkede etkiyi artırmak için kullanıldı.

Bu çabalar, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İzlanda, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Güney Kore Cumhuriyeti, İsveç ve Birleşik Krallık’tan oluşan hükümet ortaklarının zamanında desteği ve iş birliği olmadan başarılamazdı. Tüm Danışma Grubu üyelerinin ve ortaklarının katılımını çok değerli buluyoruz. Stratejik Plan’da öngörülen etkiyi başarmak için UNDP Finansman Pencereleri’nin stratejik değerinin güçlü savunucuları oldular. Gelişmekte olan ülkelerin ulusal kalkınma hedeflerine ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmalarına destek olmaya devam ederken, Finansman Pencereleri’nin hedefini birlikte yükseltmeyi dört gözle bekliyoruz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kömüre Karşı Zeytin Kazandı! Danıştay’dan Zeytinlikler İçin Olumlu Karar

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla