DOLAR

34,0386$% 0.05

EURO

37,9309% 0.16

STERLİN

44,9981£% 0.14

GRAM ALTIN

2.817,11%-0,27

BİTCOİN

2012440฿%0.82465

ETHEREUM

78691Ξ%0.56266

a

İklim Adaleti Koalisyonu’ndan Önemli Çağrı: Hayvan Katliamına Karşı Ses Verin!

İklim Adaleti Koalisyonu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan ve sahipsiz hayvanların toplatılmasına ve öldürülmesine neden olabilecek 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişiklik teklifine karşı milletvekillerini "Hayır" oyu vermeye çağırıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda tarihin en utanç verici yasalarından biri oylanacak. İklim Adaleti Koalisyonu olarak tüm milletvekillerine, bu kanlı yasaya karşı hayır oyu vermeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Şiddet ve ölüme karşı yaşam hakkının yanında olan herkesi sokakta ve her alanda devam etmekte olan mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz. Koalisyon olarak, sokak hayvanlarına yönelik bu yasa değişikliği teklifinin hayvan haklarına ve bilimsel gerçeklere aykırı olduğunu vurguluyoruz.

Kısırlaştır, Aşılat, Yerinde Yaşat

İklim Adaleti Koalisyonu adına yapılan açıklamada, sahipsiz hayvanların öldürülmesinin yerine, kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiği belirtildi. Koalisyon, mevcut yasa tasarısının hayvanların toplu olarak öldürülmesine yol açabileceğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İklim Adaleti Koalisyonu Hakkında:

Cop26 Koalisyonu olarak yaptığımız çalıştay sonucu kapitalist ekonomi-politiğin neden olduğu iklim krizine karşı iklim adaletini savunmak ve bu doğrultuda uluslararası hareketlerin bir parçası olarak mücadeleyi büyütmek, geliştirmek ve sürdürmek amacıyla 25 Aralık 2021’deki basın toplantımızdan bu yana “İklim Adaleti Koalisyonu” olarak yolumuza devam ediyoruz. Koalisyonumuzun 75 bileşeni var. Bireysel ve kurumsal katılımlara açığız. Katılım için bize ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim: Web sitesi: iklimadaletikoalisyonu.org Mail: iklimadaletikoalisyonu@gmail.com Twitter: iklimadaleti_k Instagram: iklimadaletikoalisyonu Facebook: İklim Adaleti Koalisyonu

Etiketler Virgüllü:

Etiketler Boşluklu:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HAKİM’den Milletvekillerine Çağrı: Katliam Yasasına Hayır De!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla