DOLAR

34,1044$% 0.01

EURO

37,9411% 0.08

STERLİN

44,8961£% -0.13

GRAM ALTIN

2.812,04%-0,13

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Bağışlarla Gelen Yolsuzluk: Hayvan Derneğinde 270 Bin Lira Vurgun İddiası

Silivri’deki hayvan koruma alanında faaliyet gösteren bir dernekte gerçekleşen mali yolsuzluk skandalında, dernek yöneticisi M.Y. ve görevlisi A.H., hayvanların tedavi ve bakımı için toplanan bağışları kişisel menfaatleri için kullanmakla suçlanıyor. Yapılan operasyonla dernek binasında kayıtsız 270 bin liraya el konuldu. M.Y.’nin, hayvanları para karşılığında satarak usulsüz bir şekilde zenginleştiği ve bağışçılardan toplanan paraları kendi hesaplarına yönlendirdiği ortaya çıktı. M.Y. tutuklanırken, A.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yolsuzluk İddiaları:

Dernek yöneticisi M.Y.’nin, bağışçılardan topladığı paraları kendi menfaatine kullandığı iddia edildi. Şikayetçilerin ifadelerine göre, M.Y. veterinerlik hizmetleri dışında kalan paraları nakit olarak talep ederek fazla fatura düzenleyip, usulsüz bir şekilde zenginleşti. Bunun yanı sıra, dernekten hayvanları para karşılığında satarak, bu ödemeleri şikayetçilerin hesaplarına yönlendirdiği ortaya çıktı.

Operasyon ve Gözaltılar:

1 Ağustos’ta gerçekleştirilen operasyon sonucunda, M.Y. ve dernek görevlisi A.H. gözaltına alındı. Dernek binasında yapılan aramada, kayıtsız 270 bin lira ele geçirildi. İncelemeler, M.Y.’nin köpeklerin bakımını ve tedavisini yapacağı vaadiyle birçok kişiden para topladığını, ancak bu işlemlerle ilgili herhangi bir kayıt tutmadığını ve vatandaşları dolandırarak kendi menfaatini sağladığını ortaya koydu.

Adli Süreç:

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adalet Sarayı’na sevk edildi. M.Y. tutuklanırken, A.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, hayvan hakları savunucuları ve derneklerin şeffaflık gerekliliği konusunda ciddi soru işaretleri uyandırdı.

Etiketler:

Hayvan Hakları, Yolsuzluk, Dernek Skandalı, Silivri, Adli Süreç, Bağış Yolsuzluğu

Etiketler:

HayvanHakları Yolsuzluk DernekSkandalı Silivri AdliSüreç BağışYolsuzluğu

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Ankara Barosu’ndan Instagram’a Erişim Engeline Karşı İptal Davası!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla