DOLAR

34,0429$% -0.07

EURO

37,8996% -0.2

STERLİN

45,0685£% -0.11

GRAM ALTIN

2.796,49%-0,21

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Dünya Temizlik Günü İçin Saha Liderleri Aranıyor!

Let’s Do It! Türkiye, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü için saha liderleri arıyor. Çevre bilincini artırmayı hedefleyen bu etkinlikte, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir'de sahada görev alacak gönüllüler aranıyor. Saha liderleri, temizlik ekiplerini koordine edecek, farkındalık yaratacak ve etkinlik sırasında destek sağlayacak. Katılmak isteyen doğa severler, etkinlik için eğitim alacak ve 16 Eylül'de sahada olacaklar.

2008 yılında Estonya’da bir grup gencin başlattığı Let’s Do It! hareketi, dünya genelinde çevresel farkındalığı artırmayı ve çöp sorununa dikkat çekmeyi amaçlayan bir inisiyatif olarak hızla yayıldı. 50.000 gönüllü ile Estonya’nın dört bir yanında sadece 5 saat içinde 10.000 ton çöp toplandı. Bu etkinlik, dünya çapında ilham verici bir örnek haline geldi ve “tek günde temizlik” modeli 15 ülkede uygulandı. Bugün, milyonlarca insanın katılımıyla devam eden Let’s Do It! hareketi, çevre sorunlarına karşı global bir dayanışma örneği sunuyor.

Türkiye’de ise Let’s Do It! Türkiye’nin öncülüğünde 2018 yılından bu yana düzenlenen Dünya Temizlik Günü etkinlikleri, her yıl büyüyen bir katılımla gerçekleştiriliyor. 2018-2023 yılları arasında Türkiye genelinde 81 ilden 300.000’den fazla gönüllü, 1000 farklı temizlik noktasında 170 bin tondan fazla katı atık topladı. Bu yıl, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Türkiye’nin dört bir yanında daha temiz bir dünya için bir araya geliyoruz.

Saha Liderliği Nedir?

Dünya Temizlik Günü’nde görev alacak saha liderleri, kendi illerinde temizlik ekiplerini yönlendirecek, gönüllülerle il temsilcileri arasında bilgi akışını sağlayacak ve etkinlik sırasında koordinasyonu sağlayacak kişilerdir. Bu gönüllüler, sahada aktif olarak yer alarak çevre bilincini yaymak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için çaba gösterecekler.

Kimler Katılabilir?

Eğer Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya veya İzmir’de yaşıyorsanız, siz de bu anlamlı etkinlikte yer alabilir ve bulunduğunuz ilde sahada görev alabilirsiniz. Saha lideri olarak katılacak gönüllüler, organizasyon öncesinde genel atık yönetimi, organizasyon ve yönetişim, iletişim gibi konularda eğitimler alacaklar. Böylece etkinlik günü sahaya en iyi şekilde hazırlanmış olacaklar.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Saha lideri olmak ve şehirlerinizdeki temizlik çalışmalarında yer almak için info@letsdoitturkey.org adresinden başvuruda bulunabilir ya da detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, temizlik noktalarına dair bilgilere 25 Ağustos’ta açıklanacak olan web sitesinden veya sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz. Etkinlik tarihlerinin il bazında farklılık gösterebileceğini unutmayın, bu yüzden il temsilcinizle sürekli iletişimde kalmanız önemlidir.

Eğer bulunduğunuz il seçeneklerde yoksa, talepte bulunarak ya da bize ulaşarak sizin şehrinizde de bu etkinliği gerçekleştirebilirsiniz. Bu tarihi fırsatta şehirlerinizin kahramanı olmak için harekete geçin!
Başvuru için tıklayın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KOSGEB 2024 Girişimci Destek Programı 2. Çağrı Başvuruları Başlıyor!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla