DOLAR

34,0429$% -0.07

EURO

37,8996% -0.2

STERLİN

45,0685£% -0.11

GRAM ALTIN

2.796,49%-0,21

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Yerel Yönetimlere İlişkin Politika Belgesi Yayımda!

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor), gençlerin yerel yönetimlerin karar alma mekanizmalarına katılımını artırmayı hedefleyen "Yerel Gençlik Politikası" programının ilk adımını atarak "Yerel Yönetimlere İlişkin Politika Belgesi"ni yayımladı..

Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor), gençlerin yerel yönetimlerin karar alma mekanizmalarına katılımını artırmayı hedefleyen “Yerel Gençlik Politikası” programının ilk adımını atarak “Yerel Yönetimlere İlişkin Politika Belgesi”ni yayımladı.

Diyarbakır’da düzenlenen 2024 Üyeler Toplantısı’nda, seçim sonrası belediyelere iletilmek istenen mesajlar ve savunuculuk yapılacak alanlara dair atölye çalışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda, GoFor üye örgütleri tarafından üç ana başlıkta yapılan grup çalışmalarıyla politika belgesi oluşturuldu.

Politika belgesi, gençlerin yerel yönetimlere katılımını artırmak amacıyla mevcut sorunları tespit ediyor, bu sorunların önemini açıklıyor ve çözüm önerileri sunarak yasal çerçevelerde yapılması gereken değişiklikleri vurguluyor. Belge, üç ana tema etrafında şekilleniyor:

Stratejik Plan ve Bütçeleme
Belediye Meclisi ve İhtisas Komisyonları
Kent Konseyleri ve Gençlik Meclisleri
Bu temalar, gençlerin yerel yönetimlerdeki temsil ve katılımını artırarak, demokratik yerel yönetim anlayışının benimsenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

“Yerel Gençlik Politikası” programının tüm detayları önümüzdeki aylarda açıklanacak. Gençlerin aktif katılımını teşvik eden bu programın, yerel yönetimlerde daha demokratik ve kapsayıcı bir yapı oluşturulmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Yerel Gençlik Katılımı Rehberi 1403 Belediye ile Paylaşıldı!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla