DOLAR

34,0446$% 0.06

EURO

37,8864% 0.04

STERLİN

44,9556£% 0.04

GRAM ALTIN

2.817,73%-0,25

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu 2024 Başvuruları Başladı: 2 Milyon TL Destek Sağlanacak

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) projelerini ve kapasite güçlendirme faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulan fon, bireysel ve kurumsal bağışçıların desteğiyle yürütülüyor.

Fon, bu yıl da toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek isteyen kuruluşlara toplamda en az 2.000.000 TL hibe sağlayacak.

Fonun Destekleyeceği Proje Konuları

2024 dönemi için fon, aşağıdaki alanlarda projeler geliştiren kuruluşlara destek verecek:

  • Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını toplumun geniş kesimlerine anlatarak farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmalar (atölye, eğitim, kampanya vb.).
  • Kadın danışma/destek merkezleri, kadın yaşam evleri gibi mevcut hizmetleri devam ettirmek isteyen kuruluşların projeleri.
  • Kuruluşların temel faaliyetlerini ve projelerini hayata geçirme kapasitelerini artırmaya yönelik faaliyetler.
  • Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda savunuculuk faaliyetleri.

Başvuru Kriterleri

Fona başvurabilecek kuruluşlar arasında Türkiye’de kurulmuş dernekler, vakıflar, kooperatifler, sendikalar, vakıf üniversitesi uygulama ve araştırma merkezleri, federasyonlar ve konfederasyonlar bulunuyor. Ayrıca başvuruda bulunacak kuruluşların, çalışmalarının odağında toplumsal cinsiyet eşitliği olması ve aktif olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. 2022 yılı gelirleri 4.000 TL – 4.000.000 TL arasında olan kuruluşlar başvurabilirken, 2023 yılı ve sonrasında kurulan kuruluşlar için bütçe kısıtlaması bulunmuyor.

Başvuru yapan STK’lar, hibe programından en fazla 675.000 TL talep edebilir. Fonun 2024 dönemi kapsamında dağıtılacak toplam hibe miktarı en az 2.000.000 TL olarak belirlendi.

Başvuru Süreci

Fona başvurmak isteyen kuruluşların başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak 1 Temmuz Pazartesi günü saat 18:00’e kadar göndermeleri gerekiyor. Başvuru koşulları, değerlendirme kriterleri ve fon takvimi hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

İletişim

Detaylı bilgi ve başvuru için Tıklayınız

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İnsan Hakları Savunucularına Yönelik Marianne Girişimi Başvuruları Başladı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla