DOLAR

34,1005$% 0.2

EURO

38,0571% -0.04

STERLİN

45,3152£% -0.05

GRAM ALTIN

2.834,99%0,22

BİTCOİN

2145984฿%1.6628

ETHEREUM

84038Ξ%3.45309

a

ATO’dan Meslek Tanıtımı Hamlesi: Geleceğin Meslek Sahipleri Ortaokul Öğrencileri ile Buluştu

Ankara Ticaret Odası (ATO), nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak ve gençlerin meslek liselerine ilgisini artırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. ATO üyesi sektör temsilcileri, Başkent'teki ortaokul 7 ve 8'inci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek mesleklerini tanıttı ve tecrübelerini paylaştı.

Gürsel Baran: “Reel Sektör-Mesleki Eğitim İş Birliği Güçlü Olursa Genç İşgücümüz Kazanır, Türkiye Kazanır”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, reel sektör ve mesleki eğitim iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Baran, nitelikli işgücü bulamama sorununun reel sektörün en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, “Gençlerimiz meslekleri ne kadar çok tanırsa, reel sektör-eğitimle ne kadar sağlıklı bir iş birliği içinde olursa gençlerimiz meslekli yetişir ve sonucunda ekonomimiz kazanır, Türkiye kazanır” dedi.

Mesleki Eğitim ve Ahilik Özel İhtisas Komisyonu’nun Öncülüğünde
ATO’nun Mesleki Eğitim ve Ahilik Özel İhtisas Komisyonu öncülüğünde yürütülen çalışmada, ATO üyeleri Yenimahalle ilçesindeki ortaokullarda eğitim gören öğrencilerle buluşarak, sektörel ve mesleki tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere meslek seçiminin önemi ve kariyer planlama konularında bilgiler verildi.

Gençlere Meslek Seçiminde Rehberlik
ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akça ve Ali İhsan Güçlü, Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir, Meclis Divan Kâtibi Ayşe Nilay Çelik ve diğer ATO üyeleri, Başkent’teki 53 okulu ziyaret ederek, gençlere mesleklerini tanıttı ve kariyer planlamasında rehberlik etti. Mesleki eğitimin önemi ve işgücü piyasasında avantajları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Mesleki Eğitimin Önemi Vurgulandı
ATO Başkanı Gürsel Baran, mesleki eğitim konusundaki olumsuz algının kırılması gerektiğini belirtti. Nitelikli işgücünün önemine değinen Baran, “Günümüzün en kıymetli sermayesi genç nüfus ve nitelikli işgücü. Nitelikli işgücünün kaynağı ise mesleki eğitim. Eğitim olmadan nitelikli iş gücünün yetişmeyeceğini, nitelikli işgücü olmadan da üretimin, ticaretin, ihracatın olamayacağını, kısacası ekonomide çarkların dönmeyeceğini biliyoruz” dedi. Baran, reel sektör-mesleki eğitim iş birliğine dinamik ve süreklilik kazandıracak yapılar oluşturmanın önemine dikkat çekti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gıda Sektöründe Büyük Değişimler: İstanbul Ticaret Odası’ndan Kritik Seminer

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla