DOLAR

34,1004$% 0.19

EURO

38,1282% 0.07

STERLİN

45,3803£% 0.05

GRAM ALTIN

2.833,31%0,16

BİTCOİN

2149004฿%4.48848

ETHEREUM

84074Ξ%5.82126

a

AHİKA’dan Kadın Girişimciliğine ve İstihdamına Destek

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Kırşehir Belediyesi ve Chance Handcrafted Dokuma Atölyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Mekikli Dokuma Kursu, kadın girişimciliğine ve istihdamına destek olmayı hedefliyor. 10'ar kişilik iki grup halinde düzenlenecek kurs, 2'şer hafta sürecek ve başarılı katılımcılara ekipman ve ürün satış desteği sağlanacak. Kurslar, Ahi Evran Külliyesi Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 31 Temmuz 2024.

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), Kırşehir Belediyesi ve Chance Handcrafted Dokuma Atölyesi iş birliği ile kadın girişimciliğini desteklemek ve istihdam yaratmak amacıyla ücretsiz Mekikli Dokuma Kursu düzenliyor. Proje, kadınların el becerilerini geliştirerek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını ve ürettikleri ürünleri satabilmelerini amaçlıyor.

Kurs Detayları: Kurslar, Ahi Evran Külliyesi Sergi Salonu’nda 10’ar kişilik iki grup halinde gerçekleştirilecek. Her grup 2 hafta boyunca eğitim alacak. Kurs detayları aşağıdaki gibidir:

  • 1. Grup: 12-22 Ağustos, Cuma hariç hafta içi 4 gün, 14:00-17:00
  • 2. Grup: 26 Ağustos-5 Eylül, Cuma hariç hafta içi 4 gün, 09:00-12:00

Kurs İçeriği ve Destekler: Katılımcılar, mekikli dokuma teknikleri konusunda kapsamlı bir eğitim alacaklar. Kurs sonunda başarılı olan katılımcılara dokuma faaliyetine devam edebilmeleri için gerekli ekipman sağlanacak ve ürettikleri ürünlerin satılabilmesi için destek verilecek. Bu destekler, kadınların kendi işlerini kurmalarına ve gelir elde etmelerine yardımcı olacak.

Son Başvuru Tarihi: Kursa katılmak isteyenlerin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için bu formu doldurabilirsiniz.

Katılım Şartları:

  • Kurs, 10’ar kişilik gruplar halinde düzenlenecek ve katılım tamamen ücretsiz olacaktır.
  • Başarılı katılımcılara ekipman sağlanacak ve üretilen ürünlerin satılabilmesi için destek verilecektir.
  • Kursa katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Bu önemli eğitim fırsatından yararlanmak isteyen kadın girişimciler ve dokuma meraklıları, başvurularını zamanında yaparak bu fırsatı değerlendirebilirler. AHİKA, Kırşehir Belediyesi ve Chance Handcrafted Dokuma Atölyesi iş birliği ile gerçekleştirilen bu kurs, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve el becerilerini geliştirmeleri için önemli bir adım olacaktır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yaz Okulu Başlıyor!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla