DOLAR

34,0833$% 0.03

EURO

37,9039% -0.08

STERLİN

45,1908£% 0

GRAM ALTIN

2.794,87%-0,27

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Güneydoğu’da Sürdürülebilir Kalkınma İçin STK’lara Destek

Welthungerhilfe, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki sığınmacı ve yerel toplulukların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla, agroekolojik ve sürdürülebilir tarım projelerine odaklanan yerel sivil toplum kuruluşlarına destek verecek. Proje, Mardin başta olmak üzere, bölgede agroekolojik tarım uygulamaları, kadın girişimlerinin güçlendirilmesi ve pazar temelli yaklaşımlarla sürdürülebilir geçim kaynakları yaratmayı amaçlıyor. Başvurular, 25 Ağustos 2024 tarihine kadar kabul edilecek.

Welthungerhilfe (WHH), Güneydoğu Anadolu bölgesinde sığınmacı ve yerel toplulukların geçim kaynaklarını ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefleyen büyük bir projeyi hayata geçiriyor. 1962 yılında kurulan ve 2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren WHH, bu proje kapsamında agroekoloji, iklim değişikliği ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına odaklanan yerel sivil toplum kuruluşları (STK) ile iş birliği yapmayı planlıyor.

Proje, özellikle Mardin’de yoğunlaşarak, sığınmacı ve yerel toplulukların geçim kaynaklarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Projenin ana odakları arasında agroekolojik tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, kadın girişimlerinin ve yerel kapasitelerin güçlendirilmesi yer alıyor. Ayrıca, sürdürülebilir tarım teknikleri, yenilenebilir enerji eğitimleri ve pazar temelli yaklaşımlar da projede öncelikli olarak ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Projenin süresi 6 ila 24 ay arasında değişmekte olup, sağlanacak finansman miktarı 5.000 € ile 300.000 € arasında olacak. Başvuran STK’ların yerel topluluklarla çalışma deneyimi olan, agroekoloji ve kadın girişimciliği alanlarında tecrübe sahibi kuruluşlar olması bekleniyor. Ayrıca, BMZ, UNDP, GIZ ve AB finansmanlı projelerde deneyim sahibi STK’ların başvuruları da teşvik ediliyor.

Proje kapsamında yer alacak faaliyetler, agroekolojik eğitim ve kapasite geliştirme programlarından, yerel ürünlerin pazarlanması ve satışına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Özellikle kadın girişimlerine yönelik finansal destek programları ve sürdürülebilir tarım teknikleri konusunda bilinçlendirme çalışmaları, projenin ana bileşenlerini oluşturuyor.

Başvurular, 25 Ağustos 2024 tarihine kadar online başvuru linki üzerinden yapılabilir. Uygunluk kriterlerini karşılayan STK’lar, gerekli belgeleri başvuru ile birlikte sunmalıdır. Proje başvuruları, üç aşamalı bir süreçle değerlendirilecek olup, başarılı başvuru sahipleri ile iş birliği detayları belirlenecektir.

Lütfen çağrı ile ilgili sorularınızı zeynepnur.talas@welthungerhilfe.de adresine, 23.08.2024 tarihine kadar
iletebilirsiniz. Yanıtlar en geç 2 gün içerisinde e-posta ile gönderilecektir.


WHH KALKINMA ODAKLI YEREL STK İlgi Beyanı Çağrısı VE İlgi Beyanı Çağrısı Başvuru Formu için tıklayın.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Her Yaşta Fonu’nun 2024 Dönemi Başvuruları Açıldı!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla