DOLAR

34,0833$% 0.03

EURO

37,9039% -0.08

STERLİN

45,1908£% 0

GRAM ALTIN

2.794,87%-0,27

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

STGM, Afet Risk Yönetiminde STÖ’leri Desteklemek İçin Alt Hibe Çağrısı Başlattı

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Avrupa Komisyonu desteğiyle yürütülen Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi kapsamında alt hibe çağrısı başlattı. Bu çağrı, sivil toplum örgütlerinin afet risk yönetimi alanında kapasite geliştirmelerini hedefliyor. Başvurular 1 Ekim 2024 tarihine kadar yapılabilecek ve toplamda 600.000 Euro hibe dağıtılacak.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle yürütülen Afet Risk Yönetiminde Sivil Toplum Örgütlerinin Kapasitesinin Desteklenmesi Projesi (ARY) kapsamında sivil toplum örgütlerine yönelik alt hibe teklif çağrısı başlattı. Bu proje, sivil toplum örgütlerinin doğal ve insan kaynaklı afetlere karşı önlem, hazırlık ve müdahale yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Afet Risk Yönetimi, afetlerin yaşam, mülkiyet, çevre ve kültürel mirasa yönelik etkilerini azaltmayı amaçlayan çok yönlü bir yaklaşımdır. Bu kapsamda, afetlerin önlenmesi, risk yönetimi, müdahale ve iyileştirme aşamalarını içerir.

STGM’nin alt hibe teklif çağrısı, özellikle 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrası afet bölgelerinde aktif olan sivil toplum örgütlerine ve afet risk yönetimi alanında kapasite gelişimi sağlamayı hedefleyen STÖ’lere yönelik olarak yapılmıştır. Bu projeler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde uygulanacak ve Türkiye’nin yüksek afet riski taşıyan diğer bölgelerinde de desteklenecektir.

Alt hibe programı kapsamında verilmesi planlanan toplam hibe miktarı 600.000 Euro olup, her bir proje için 15.000 Euro ile 30.000 Euro arasında değişen destek sağlanacaktır. Projelerin süresi ise en az 9 ay, en fazla 14 ay olarak belirlenmiştir.

Başvurular, 1 Ekim 2024 tarihine kadar STGM’nin dijital platformu üzerinden yapılabilecek. Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru rehberi, STGM’nin internet sitesinde erişilebilir durumdadır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

The NEXT Women TechEU Başvuruları Açıldı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla