DOLAR

34,0956$% 0

EURO

37,9048% -0.17

STERLİN

45,1397£% 0.01

GRAM ALTIN

2.796,91%-0,20

BİTCOİN

2110194฿%2.99261

ETHEREUM

81246Ξ%2.75384

a

İnsan Hakları Örgütlerinden Acil Çağrı

İnsan hakları ve hukuk örgütleri, Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde 4 aydan fazla süredir açlık grevinde olan mahpuslar Rezzak Şengül ve Vedat Doğan'ın sağlık durumunun kritik olduğunu belirterek acil çözüm çağrısında bulundu. Ortak açıklamada, mahpusların "anlamlı insani temas hakkı" talebi ile grev yapmak zorunda kalmasının bir utanç kaynağı olduğu vurgulandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) tarafından yapılan ortak açıklamada, Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 4 aydan fazla süredir açlık grevinde olan mahpuslar Rezzak Şengül ve Vedat Doğan’ın kritik sağlık durumuna dikkat çekildi. Mahpusların vücut kitle endeksinin tehlikeli derecede düşük olduğu belirtilerek, bir an önce çözüm bulunması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, “Mahpusların ‘anlamlı insani temas hakkı’ talebi ile açlık grevi yapmak zorunda kalmaları hepimiz için derin bir utanç kaynağıdır. Başta siyasal iktidar olmak üzere, herkese sesleniyoruz: İnsanın sahip olduğu onur ve değere saygı gösterin, yaşama ses verin” denildi.

İnsan hakları örgütleri, cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamaların sona erdirilmesi ve mahpusların taleplerinin karşılanması için yetkililere acil çağrıda bulunarak, açlık grevindeki mahpusların sağlık durumlarının daha fazla kötüleşmemesi için çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Türkiye’de Hapishane Kapasitesi Aşıldı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla