DOLAR

34,0962$% 0

EURO

37,9019% -0.13

STERLİN

45,0954£% -0.04

GRAM ALTIN

2.795,52%-0,25

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Meclisteki Erkek Şiddeti Tüm Topluma Yöneliktir

Eşitlik İçin Kadın Platformu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Av. Can Atalay'ın tutukluluğunun devamı ve milletvekilliğinin düşürülmesi üzerine yapılan Meclis oturumunda, AKP milletvekillerinin muhalefet vekillerine yönelik fiziksel şiddetini kınadı. Platform, yaşananları "erkek şiddetinin" en çarpıcı örneklerinden biri olarak değerlendirerek, şiddet faillerinin cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Eşitlik İçin Kadın Platformu, TİP Milletvekili Av. Can Atalay’ın tutukluluğunun devamı ve milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen düşürülmesiyle ilgili TBMM oturumu sırasında yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Oturumda, AKP milletvekillerinin kürsüde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yönelik saldırısının ardından muhalefet vekillerine de fiziksel şiddet uygulandı. Özellikle, bu şiddeti durdurmaya çalışan muhalefet vekillerinin hedef alınması, Meclis’te tansiyonu daha da yükseltti.

Demokratik Emek Partisi (DEM) Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, AKP’li vekillerin saldırısı sırasında yaralanan isimler arasında yer aldı. Eşitlik İçin Kadın Platformu, başta Gülüstan Kılıç Koçyiğit olmak üzere, şiddete maruz kalan tüm vekillere geçmiş olsun dileklerini ileterek, bu saldırıların toplumun her kesimine yönelik bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Platformun yaptığı açıklamada, Anayasa’nın bizzat Anayasa’yı uygulamakla yükümlü olanlar tarafından çiğnendiği ve şiddetin, şiddeti önlemekle görevli kişilerce uygulandığına dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Seçilmiş vekillerin darp edilmesi, yalnızca vekillere değil, tüm topluma karşı uygulanan bir şiddettir. Bu saldırının cezasız kalması, toplumda yaşanacak her türlü şiddete göz yumulmasının yolunu açacaktır. Meclis’in düzeninden sorumlu olan Meclis İdare Amiri tarafından başlatılan bu saldırının failleri derhal cezalandırılmalıdır.”

Eşitlik İçin Kadın Platformu, Anayasa’nın ihlal edilmesine, şiddetin devlet yetkilileri tarafından uygulanmasına ve bu uygulamaların cezasız kalmasına karşı olduklarını belirterek, tüm şiddet karşıtı vekilleri bu olaylara tepki göstermeye davet etti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İnsan Hakları Örgütlerinden Acil Çağrı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla