DOLAR

34,0956$% 0

EURO

37,9048% -0.17

STERLİN

45,1397£% 0.01

GRAM ALTIN

2.796,91%-0,20

BİTCOİN

2110194฿%2.99261

ETHEREUM

81246Ξ%2.75384

a

TCEF Hibe Programı ile Desteklenecek STK’lar Belirlendi

Turquoise Coast Environment Fund – Turkey (TCEF) hibe programı kapsamında 2024 döneminde desteklenecek sivil toplum kuruluşları (STK) açıklandı. Program, Türkiye'nin güney ve batı kıyı bölgelerinde doğa, biyoçeşitlilik, deniz ve kıyı koruma konularında faaliyet gösteren STK’ların projelerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu dönem için toplam 1.786.000 TL hibe desteği Doğu Akdeniz Araştırma Derneği, Hukuk, Doğa ve Toplum Vakfı, Sucul Yaşam Derneği ve Yolda Derneği'ne sağlanacak.

The Turquoise Coast Environment Fund – Turkey (TCEF) hibe programı, Türkiye’nin güney ve batı kıyı bölgelerinde doğa, biyoçeşitlilik, deniz ve kıyı koruma konularında çalışan sivil toplum kuruluşlarını (STK) desteklemek amacıyla hayata geçirildi. 2024 döneminde desteklenecek STK’lar ve projeleri şu şekilde:

  • Doğu Akdeniz Araştırma Derneği (Yangın ve İklime Dirençli Adalar: Bozcaada ve Gökçeada Projesi, 441.000 TL): Dernek, Bozcaada ve Gökçeada’da bitki ve vejetasyon yapılarını haritalandıracak ve bu yapıların iklim krizi ve yangınlara karşı kapasitesini belirleyecek. Bu çalışmalar, adaların ekosistemlerinin korunması ve restorasyonu için doğa temelli çözümler geliştirilmesine yardımcı olacak.
  • Hukuk, Doğa ve Toplum Vakfı (HUDOTO) (Deniz ve Kıyıların Korunması Konusunda Kilit Paydaşların Hukuki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi, 450.000 TL): HUDOTO, Balıkesir, İzmir ve Muğla’da sivil toplum kuruluşları, avukatlar, sahil güvenlik memurları gibi kilit paydaşlara yönelik hukuki kapasite geliştirme eğitimleri düzenleyecek.
  • Sucul Yaşam Derneği (Muğla’da Doğa Koruyan Bir Jenerasyon Projesi, 445.000 TL): Dernek, Muğla’nın beş farklı bölgesinde yaşayan 750 gence yönelik doğa koruma ve yaban hayatı izleme eğitimleri verecek. Projenin görünürlüğü ve sürdürülebilirliği için tanıtım videoları hazırlanacak.
  • Yolda Derneği (Denizler ve Toplumlar Arasında Köprü Kurmak: Saros Körfezi Koruma ve Restorasyon Planlama Projesi, 450.000 TL): Saros Körfezi Özel Çevre Koruma Bölgesi için bir Koruma ve Restorasyon Eylem Planı geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda, küçük ölçekli balıkçılık kooperatifleri, STK’lar, üniversiteler ve diğer paydaşların katılımıyla bir çalıştay düzenlenecek.

Bu projeler, TCEF’in Türkiye’nin kıyı bölgelerinde ekolojik ve sosyo-ekonomik sürdürülebilirliği teşvik etme amacını yansıtıyor. Desteklenen STK’lar, aldıkları hibelerle projelerini hayata geçirerek bölgesel ekosistemlerin korunmasına önemli katkılar sağlayacaklar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Türk Psikologlar Derneği:17 Ağustos 1999 Depremini Unutmadık!

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla