DOLAR

34,0082$% -0.18

EURO

38,0504% 0.32

STERLİN

45,3433£% 0.63

GRAM ALTIN

2.831,48%1,03

BİTCOİN

2157766฿%5.83752

ETHEREUM

84129Ξ%7.10561

a

Kuşadası Sivil Toplum Örgütleri: “Dilek Yarımadası Milli Parkı Yangın Riskine Karşı Derhal Kapatılmalı”

Kuşadası Sivil Toplum Örgütleri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yangınlara ilişkin açıklamaları üzerine Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın yangın riski nedeniyle kapatılması çağrısında bulundu. Bölgede yüksek yangın riski olduğunu belirten STK'lar, parkın kapatılmaması halinde olası bir yangının ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

Kuşadası Sivil Toplum Örgütleri, bölgede artan yangın riskine dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın 47 farklı alanda yangın çıktığını ve bazı yangınların kontrol altına alındığını açıklamasının ardından, STK’lar Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın acilen kapatılması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, iklim değişikliği, sıcaklık artışları ve kuraklık gibi faktörlerin ormanlık alanları “barut fıçısı” haline getirdiği ifade edildi. Bölgede en riskli alanın, Türkiye’nin doğal miraslarından biri olan Dilek Yarımadası Milli Parkı olduğu vurgulandı. STK’lar, yüzlerce aracın ve binlerce insanın milli parka girişine izin verilmesinin, yangın tehlikesini artırdığını belirtti.

STK’lar, parkta çıkacak olası bir yangında, doğal bitki örtüsü ve ağaçların nasıl söndürüleceği, bölgede yeterli personel ve ekipman olup olmadığı, ziyaretçilerin tahliyesinin nasıl sağlanacağı gibi sorular yöneltti. Ayrıca, yangın durumunda milli parkta bulunan nadir bitki ve hayvan türlerinin yok olmasından kimlerin sorumlu tutulacağı sorusunu da gündeme getirdi.

Kuşadası Sivil Toplum Örgütleri, yangın riskine karşı milli parkın derhal kapatılması gerektiğini belirterek, yetkilileri bu konuda harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada, alınacak bu önlemin parkın gelecekte de varlığını sürdürebilmesi için hayati önemde olduğu vurgulandı ve “Milli Park insanlığın doğal mirasıdır, burayı korumak hepimizin görevidir” denildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TMMOB: “Mühendisleri ve Mimarları Gözden Çıkarmak, Ülkenin Geleceğini Gözden Çıkarmaktır”

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla