DOLAR

34,0833$% 0.03

EURO

37,9039% -0.08

STERLİN

45,1908£% 0

GRAM ALTIN

2.794,87%-0,27

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

Diyarbakır’da Öldürülen Hilal Kar’ın Katil Zanlısı Neden Hala Yakalanamadı?

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun (TKDF) raporuna göre, Türkiye'de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. 2024 yılının ilk yarısında 221 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bu cinayetlerin son kurbanlarından biri olan Hilal Kar'ın katil zanlısı Mehmet Demirhan, aradan iki ay geçmesine rağmen hala yakalanamadı. Hilal Kar'ın ailesi, etkin bir soruşturma yürütülmediğini iddia ederek adalet arayışını sürdürüyor.

Türkiye’de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet ne yazık ki durmuyor. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) yayınladığı altı aylık kadın cinayetleri raporu, 1 Ocak – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında 221 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ortaya koyuyor. Bu kadınların yüzde 80’i aile içinden birisi tarafından öldürülürken, yüzde 37’si boşanma veya ayrılma aşamasında olduğu erkekler tarafından katledildi. Raporda yer alan bu çarpıcı veriler, kadın cinayetlerinin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Raporda adı geçen kadınlardan biri de Diyarbakır’da dinî nikahlı olduğu Mehmet Demirhan tarafından sokak ortasında öldürülen 33 yaşındaki Hilal Kar. İddiaya göre Mehmet Demirhan, ayrıldığı Hilal Kar’ı, çalışmasına karşı çıkarak kafasına iki el ateş etti. Cinayetin üzerinden iki ay geçmesine rağmen, Mehmet Demirhan hala yakalanamadı. Hilal Kar’ın kardeşi Ebru Kar ve aile avukatı Eda Kar, etkin bir soruşturma yürütülmediğini belirterek adalet arayışlarına devam ediyor.

Mehmet Demirhan’ın, Hilal Kar’ın çalışmasına karşı çıktığı ve cinayet günü de bu sebeple saldırdığı iddiaları, kadınların çalışma hayatına katılmasının hala ciddi bir tehdit altında olduğunu gösteriyor. Bu olay, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusunda gerekli adımların atılmadığına dair endişeleri artırıyor.

Hilal Kar’ın ailesi, Mehmet Demirhan’ın hala yakalanmamış olmasından duydukları üzüntüyü dile getirirken, yetkililerin daha etkin bir soruşturma yürütmesi ve adaletin sağlanması için çağrıda bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Madagaskar’da Gözaltına Alınan Türk Dernek Başkanı Serbest Bırakıldı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla