DOLAR

34,0467$% 0.07

EURO

37,9516% 0.21

STERLİN

45,0121£% 0.16

GRAM ALTIN

2.816,81%-0,28

BİTCOİN

2010261฿%0.83718

ETHEREUM

78771Ξ%0.74509

a

Alman-Türk Yerel Yönetim İşbirliği İçin Hibe Başvuruları Başladı

Alman ve Türk yönetimler, 2024 yılında “ORTAK – Yerel Uzman Diyaloğun Teşviki için Alman-Türk Girişimi” çerçevesinde gelişime bağlı uzman diyalog, ağ oluşturma ve işbirliği projeleri için hibe başvurusunda bulunabilir. Bu girişim, Engagement Global (EG)’in Servicestelle Kommunen in der Einen Welt (SKEW) birimi tarafından sağlanmakta ve Mercator Vakfı tarafından finanse edilmektedir.

Desteklenecek Konular ve İçerik

Projeler, yerel bazda genel çıkarların korunmasına yönelik hizmetlerin güçlendirilmesi, vatandaşların karar alma süreçlerine katılımının desteklenmesi ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşılmasına katkı sağlamalıdır. Özellikle aşağıdaki konulara odaklanan projeler memnuniyetle karşılanacaktır:

  • Sürdürülebilir Kentsel Gelişim: Çevre koruma ve iklim koruma süreçlerine ilişkin farkındalığın artırılması, kaynak tüketiminin azaltılması, atık yönetimi sağlanması, yeşil bölge geliştirilmesi.
  • Sosyal Katılım ve Dayanışma: Arabuluculuk, entegrasyon yönetimi, bireysel ve toplumsal travmanın üstesinden gelmeye yönelik tedbirler.
  • Yerel Ekonomik Kalkınma Stratejileri: Pandeminin sonuçlarının üstesinden gelmek için yerel ekonomik kalkınma stratejileri ve toplumsal yarara odaklı projeler.

Hibe Detayları

Proje başına maksimum 25.000 Avro ile finanse edilebilir toplam maliyetlerin %90’ınına kadar kısmi finansman sağlanacaktır. Projelerin uygulama süresi maksimum 10,5 ay olup, en geç 15 Kasım 2024 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Danışmanlık ve Destek

Başvuru yapmadan önce bir danışmanlık mülakatından yararlanmanız tavsiye edilir. SKEW, başvuru sürecinde ve proje uygulaması sırasında yerel yönetimlere danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

İletişim ve Detaylar

Daha fazla bilgi için www.engagement-global.de adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru formları ve detaylı bilgiler, aynı zamanda EG’nin resmi web sitesinde de bulunmaktadır.

Bu girişim, Alman ve Türk yönetimleri arasında bilgi alışverişini ve işbirliğini teşvik ederek, sürdürülebilir kalkınma ve toplumsal yarar için önemli bir adım atmaktadır. Yerel yönetimler, bu hibe fırsatından yararlanarak projelerini hayata geçirebilir ve toplumlarına katkıda bulunabilirler.

  • Başvuranların ve katılımcı aktörlerin rolü: Alman ve Türk belediyeleri projeyi eşit bir zeminde birlikte planlar ve uygular. Alman belediyesi bir Türk belediyesiyle ortaklık veya dostça ilişki sürdürür. İstenirse yeni belediye ortaklık ilişkileri de desteklenebilir. Almanya ve Türkiye’deki profesyonel ve sivil toplum örgütleriyle vb. iş birliği mümkündür ve açıkça istenmektedir.
  • Destek tutarı: Projelere en az 5.000 avro, en fazla 25.000 avro (uygun harcamaların %90’ı) tutarında destek sağlanabilir.
  • Süre: Projelerin süresi en fazla 15 ay olabilir.
  • Toplam uygun harcamanın %90’ına kadar Orantılı Finansman sağlanır. Toplam harcamanın en az %10’u belediyeler tarafından kendi fonları ve/veya üçüncü taraf fonları ( örneğin bağışlar yoluyla) şeklinde sağlanmalıdır .

  • Başvuru Süreci
  • Başvurular 01 Ocak 2024 – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilir. Proje hazırlığı ve takibinin dikkatli bir şekilde yapılması için başvuruların, planlanan tedbirin başlamasından en az altı hafta önce EG’ye sunulması gerekmektedir. Başvuru belgeleri posta yoluyla Engagement Global gGmbH, Servicestelle Kommunen in der Einen Welt, Friedrich-Ebert-Allee 40, 53113 Bonn adresine ve elektronik olarak ortak.skew@engagement-global.de adresine gönderilmelidir.

    Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayın

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Freedom House Programı Başvuruları Uzatıldı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla