DOLAR

34,1018$% 0.02

EURO

37,9730% 0.14

STERLİN

45,0588£% 0.26

GRAM ALTIN

2.819,02%0,12

BİTCOİN

2038051฿%-1.98854

ETHEREUM

78506Ξ%-2.91472

a

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’ndan Yeni Vergi Tasarısına Tepki

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Orta Vadeli Program kapsamında meclis komisyonuna sunulan yeni vergi yasa tasarısına sert tepki gösterdi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, yeni vergi yasa tasarısına ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Orta Vadeli Program kapsamında hazırlanan ve meclis komisyonuna sunulan tasarının, işçi ve emekçilerin sırtına daha fazla vergi yükü bindirirken sermayeyi kayırdığı belirtildi. Sendika, “Vergi Soygununa Son!” diyerek, adaletli bir vergi sistemi talep etti.

Tasarıda Neler Var?

Yeni vergi yasa tasarısının en dikkat çeken maddesi, kurumlar vergisine asgari %10’luk bir baraj getirilmesi oldu. Yasal olarak %25 olan kurumlar vergisinin toplanamadığını belirten devlet, bundan böyle en az %10 vergi alacağını açıkladı. Ancak Cumhurbaşkanı’nın istediği şirketleri bu vergiden muaf tutabileceği belirtildi. Ayrıca, “Yap-İşlet-Devlet ve Kamu Özel İş birliği” projelerine ait gelirden alınan verginin %25’ten %30’a çıkarılması önerildi. Ancak sendika, bu düzenlemenin de sadece sermayeyi kayırdığını ifade etti.

Tasarıda, emekli çalışanları olumsuz etkileyecek düzenlemeler de bulunuyor. EYT’li çalıştıran patronlara verilen %5 desteğin kaldırılması, emekli olup çalışmak zorunda kalan milyonlarca işçinin işten çıkarılmasına yol açacak. Yurtdışı çıkış harcının 150 TL’den 500 TL’ye çıkarılması ise yurtdışına eğitim, iş vb. nedenlerle giden herkesten daha fazla vergi alınmasını sağlayacak.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin Katkıları: İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2011 yılından bu yana farklı sektörlerden işçilerin ve işçi ailelerinin hayat verdiği bir ağ örgütlenmesi olarak, sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları için mücadele etmektedir. İSİG, yeni vergi tasarısının işçi ve emekçiler üzerindeki olumsuz etkilerini de eleştirerek, adaletli bir vergi sistemi için mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

Sendikanın Talepleri ve Çağrısı: Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, ekonomik kriz ve vergi düzenlemeleri karşısında işçi ve emekçilerin haklarını savunmak için mücadele edeceklerini belirtti. Sendika, adaletli bir vergi sistemi için şu talepleri dile getirdi:

  • Dolaylı vergiler kaldırılsın!
  • Yoksulluk sınırına kadar ücretlerden gelir vergisi alınmasın!
  • Artan oranlı gelir vergisi ve sermaye sınıfından servet vergisi alınsın.
  • Başta eğitim, sağlık ve ulaşım olmak üzere tüm temel kamu hizmetleri ücretsiz hale getirilsin!

Sendika, işçi ve emekçileri omuz omuza vererek birleşmeye ve talepleri için mücadeleyi güçlendirmeye çağırdı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Son 11 Yılda En Az 695 Çocuk İşçi Hayatını Kaybetti: MESEM ve Çocuk İşçiliği Tehlikesi

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla