DOLAR

34,0429$% -0.07

EURO

37,8996% -0.2

STERLİN

45,0685£% -0.11

GRAM ALTIN

2.796,49%-0,21

BİTCOİN

฿%

ETHEREUM

Ξ%

a

İzmir Barosu, Katliam Yasasına Karşı Meclisteydi

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşülmeye başlanmış ve ilk üç maddesi kabul edilmişti.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle sokakta yaşayan hayvanların katlini düzenleyen maddeler, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmeye devam ediyor. İzmir Barosu, bu teklifin geri çekilmesi ve hayvanların yaşam hakkının korunması için harekete geçti.

Basın Açıklaması ve Katılım: 22 Temmuz 2024 tarihinde İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği (TBB), bazı barolar ve sivil toplum kuruluşları (STK’lar) ile birlikte Ankara Kuğulu Park girişinde basın açıklaması düzenledi. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonundan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Av. Aylin Aras Öztürk, Komisyon üyesi Av. Melike Özdemir Ballı ve diğer meslektaşlar, açıklamayı yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Av. Melike Özdemir Ballı’nın Açıklaması: Ballı, yaşamı paylaştığımız dostlarımızın ölüme gitmesinin önünde son çıkışta olduklarını belirterek, yasaları uygulamayan belediyelere ve denetlemeyen kurumlara kesilecek cezanın hayvanlara yüklenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bu teklifin geri çekilmesi için İzmir Barosu olarak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.

Meclis Görüşmeleri: Basın açıklamasının ardından, yasa teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM’ye gidildi. Ancak, komisyon başkanının kararıyla baro ve STK temsilcileri komisyon görüşmelerine alınmadı. Görüşmeleri izlemek üzere konulan ekranlar kaldırıldı ve TBMM’ye girişler yasaklandı.

Av. Aylin Aras Öztürk’ün Tepkisi: İzmir Barosu adına meclis koridorlarında açıklama yapan Av. Aylin Aras Öztürk, “Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerle yasa teklifine yönelik tartışmaları halktan kaçırıyorlar ve yasayı oldu bittiye getirerek hayvanların katlini meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz, yasanın çıkmaması için mücadele edeceğiz” dedi.

Muhalefetle Görüşmeler: Sokakta yaşayan hayvanların katlini hedef alan yasa tasarısı ile ilgili olarak muhalefet partilerinin milletvekilleri ile görüşmeler sağlandı. Koridorlarda karşılaşılan komisyon başkanına yasa teklifinin geri çekilmesinin gerekleri anlatılmaya çalışıldı.

Sonuç ve Çağrı: Komisyon tarafından yasa teklifinin 4, 5 ve 6. maddeleri değişiklikle kabul edilerek görüşmelere 23 Temmuz 2024 tarihinde devam edilmesine karar verildi. İzmir Barosu, yasa teklifinin geri çekilmesi veya yasalaşmaması için mücadeleyi sürdüreceklerini ve seslerini duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Türk Toraks Derneği’nden Yangınlarla İlgili Uyarı

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla