DOLAR

34,0956$% 0.21

EURO

37,9697% 0.24

STERLİN

44,9192£% -0.06

GRAM ALTIN

2.816,13%-0,30

BİTCOİN

2080136฿%5.84516

ETHEREUM

80583Ξ%3.533

a

Katliam Yasası’na Karşı Hayvan Hakları Savunucuları Adalet İçin Buluştu

Anayasa Mahkemesi'nde bugün görüşülen "Katliam Yasası"na karşı çıkan hayvan hakları savunucuları, meslek örgütleri ve baroların desteğiyle Çağlayan Adliyesi önünde bir araya geldi.

Hayvan hakları savunucuları, Anayasa Mahkemesi’nde bugün görüşülen ve kamuoyunda “Katliam Yasası” olarak bilinen yasa tasarısına karşı durmak için Çağlayan Adliyesi önünde toplandı. Çok sayıda hayvan hakları örgütü, meslek örgütü ve baro temsilcisinin destek verdiği protestoda, yasa tasarısının hayvan haklarına ciddi zararlar vereceği vurgulandı.

Toplanma, hayvan haklarını korumayı hedefleyen grupların büyük bir dayanışma içinde olduğunu gösterdi. Aktivistler, iptal edilmemesi durumunda sokak hayvanlarının hayatlarının tehlikeye gireceğini, birçok hayvanın korunmasız bırakılacağını ve hayvan haklarının ihlal edileceğini dile getirdiler. Özellikle baroların ve meslek örgütlerinin de bu mücadeleye destek vermesi, adalet arayışının ne kadar geniş bir kesim tarafından benimsendiğini ortaya koydu.

Eyleme katılan bir hayvan hakları aktivisti, “Bu yasa, hayvanların yaşam hakkını ihlal ediyor ve onların katledilmesine zemin hazırlıyor. Anayasa Mahkemesi’nin bu yasayı durdurmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Baro temsilcileri ise hayvan haklarının yasal koruma altına alınmasının önemini vurgulayarak, topluma ve devlet kurumlarına bu konuda sorumluluklarını hatırlattılar.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Habitat Derneği ve Vodafone Vakfı’ndan “Yapay Zeka Yıldızları” Eğitim Projesi

HIZLI YORUM YAP

Araç çubuğuna atla